adres siedziby: | Plac Batorego 4, 70-750 Szczecin | ![]() |
numery telefonów: | +48 91 433 01 72 |
|
adres e-mail: |
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it |
|
strona www: | www.seamor.com.pl | |
numer fax: | +48 91 460 73 82 |
O nas:
Seamor International Ltd Sp. z o.o (Szczecin) jest firm± wyspecjalizowan± w handlu rybami mro¿onymi i ¶wie¿ymi oraz w przetwórstwie rybnym. Istnieje na rynku od 1993 roku. Jej pocz±tki zwi±zane by³y z importem i sprzeda¿± ryb pelagicznych.
Z biegiem lat spó³ka modyfikowa³a swój profil oraz wzbogaca³a stopniowo asortyment oferowanych produktów. W roku 2000 ryby bia³e stanowi³y 10 proc. (obecnie ju¿ oko³o 50 proc.) sprzedawanego surowca. Firma importuje w tej chwili oko³o 7 ty¶. ton ryb mro¿onych rocznie z krajów takich jak: Norwegia, Dania, Islandia, Kanada, Holandia, Chiny, Wietnam, Argentyna, Chile, Irlandia, Hiszpania, USA i inne. Sprowadzanymi produktfiami s± g³ównie: makrela, ¶led¼, ³oso¶ norweski i pacyficzny, morszczuk, miruna, karmazyn, grenadier, czarniak, halibut, eskolar, polêdwica z tuñczyka, mintaj, panga, okoñ nilowy, sola, miêtus, brotola, troæ, trewal, srebrzyk i inne. W zwi±zku z problemem zmniejszaj±cej siê liczebno¶ci rodzimych populacji w polskich wodach Seamor jako pierwszy w kraju zacz±³ oferowaæ importowanego wêgorza i siejê, wprowadzaj±c je tym samym na nasz rynek. Sprzeda¿ obu tych produktów utrzymuje siê od lat na wysokim poziomie.
Rok 2000 to pocz±tki dzia³alno¶ci przetwórczej. Od tego czasu Seamor posiada w swojej ofercie wêdzon± makrelê i ³ososia oraz szerok± gamê innych wyrobów wêdzonych na zimno i na gor±co, takich jak: ¶led¼, trewal, karmazyn, wêgorz, sieja, halibut i inne. Wymienione produkty wêdzone s± w ró¿nej postaci (w zale¿no¶ci od rodzaju ryby) jako: tusze, ryby ca³e, filety, kawa³ki, paski oraz szasz³yki. Firma wprowadzi³a na nasz rynek sporo innowacji. Jako pierwsza w Polsce zaczê³a produkowaæ i promowaæ m.in. wêdzonego na zimno eskolara i polêdwicê z tuñczyka, które s± w tej chwili sprzedawane na du¿± skalê tak¿e przez innych przetwórców. Seamor stale wzbogaca swoj± ofertê o kolejne propozycje, wykorzystuj±c ró¿norodno¶æ naturalnych dodatków oraz wci±¿ nowe pomys³y. Do grupy zdrowych produktów Seamoru o wysokiej jako¶ci, bogatym smaku i apetycznym wygl±dzie mo¿na zaliczyæ tak¿e wêdzone na gor±co: polêdwice z pangi i czarniaka (zwanego potocznie "dorszem atlantyckim") oraz wiele wariacji na temat ³ososia - szasz³yki, warkocze, wst±¿ki, ³oso¶ a'la pizza.
W maju 2004 firma otworzy³a w Szczecinie zmodernizowany zak³ad produkcyjny, który posiada wdro¿ony system jako¶ci HACCP oraz IFS. Przetwarza siê w nim ponad 3 tys. ton surowca rocznie. W zak³adzie, wyposa¿onym w najnowocze¶niejsze piece, wêdzenie odbywa siê w jak najbardziej tradycyjny sposób. Tradycyjny - znaczy zdrowy, bez konserwantów, ¶rodków chemicznych czy nastrzykiwania. Fakt ten a tak¿e sprawdzona technologia maj± istotny wp³yw na jako¶æ i smak produktów, ciesz±cych siê zainteresowaniem marketów oraz innych odbiorców hurtowych i detalicznych. Znakiem jako¶ci wyrobów jest równie¿ bardzo dobrze prosperuj±ca sieæ sklepów firmowych oraz barów rybnych wraz z rosn±c± popularno¶ci± w¶ród mieszkañców Szczecina i okolic.
Firma Seamor posiada swoich odbiorców w kraju, na rynku UE oraz rynku wschodnim. Jest tak¿e otwarta na nowe formy wspó³pracy i rozszerzenie kontaktów handlowych z partnerami spoza Polski.
Szczegó³y oferty:
Lp. Asortyment Ryba lodowana w opakowaniach styropianowych (kg)
1 Leszcz p³at 10 kg
2 Leszcz tusza 10 kg
3 P³oæ filet 10 kg
4 P³oæ tusza 10 kg
5 £oso¶ norweski Ok. 21 kg
6 £oso¶ dzwonka 10 kg
7 £oso¶ filet 10 kg
8 Dorsz atlantycki ? czarniak, filet bez skóry 10 kg
9 Dorsz ba³tycki filet ze skór± 10 kg
10 Dorsz ba³tycki tusza 10 kg
11 Fl±dra ba³tycka tusza 10 kg
12 Pstr±g patroszony z g³ow± 10 kg
13 Pstr±g filet 10 kg
14 Pstr±g filet czerwony 10 kg
15 ¦led¼ ba³tycki tusza 10 kg
16 Lin tusza 10 kg
17 Lin patroszony z g³ow± 10 kg
18 Okoñ tusza 10 kg
19 Okoñ patroszony z g³ow± 10 kg
20 Miêtus tusza 10 kg
21 Miêtus patroszony z g³ow± 10 kg
22 Sum afrykañski tusza 10 kg
23 Sum polski tusza 10 kg
24 Sum polski patroszony z g³ow± 10 kg
25 Sandacz patroszony z g³ow± 10 kg
26 Szczupak patroszony z g³ow± 10 kg
27 To³pyga p³at ze skór± 10 kg
28 Jesiotr patroszony z g³ow± 10 kg
29 Karp ¿ywy 10 kg
30 Karp patroszony 10 kg
31 Karp tusze 10 kg
32 Karp p³aty 10 kg
33 Sielawa patroszona z g³ow± polska 10 kg
34 Halibut N-cut 20 kg
35 Turbot z g³ow± 10 kg
37 Zêbacz filet bez skóry 10 kg
37 Karmazyn filet bez skóry 10 kg
38 Grenadier filet bez skóry 10 kg
39 Troæ duñska patroszona z g³ow± Ok. 20 kg
40 Belona ca³a lub patroszona 10 kg
Lp. Asortyment Sposób pakowania / obróbki
RYBY CA£E
1 ¦led¼ ca³y Blok
2 Makrela ca³a Blok
3 Kergulena ca³a Blok
RYBY PATROSZONE Z G£OW¡
4 Wêgorz patroszony Blok, IWP, IQF
5 Szczupak patroszony 1-2/2-3 kg IQF
6 Sieja kanadyjska IQF, A34
7 Sielawa kanadyjska IQF, A34
8 £oso¶ norweski IQF
9 Troæ IQF
10 Pstr±g IQF
11 £oso¶ pacyficzny (keta, nerka, czawycza, kisucz, gorbusza) IQF
TUSZE
12 Kergulena tusze IQF, Shatterpack, Blok
13 Grenadier tusze Shatterpack, Blok,
Blok 3x10 kg - Rosja
14 Mintaj tusze Blok, IQF
15 Miruna tusze Shatterpack, IQF
16 Srebrzyk tusze Blok
17 Morszczuk tusze Shatterpack, IWP
18 Nototenia tusze Shatterpack
19 Brotola tusze Shatterpack, IWP
20 Miêtus tusze Shatterpack, IWP
21 Trewal tusze Shatterpack, Blok
22 Ostrobok tusze Blok
23 Czarniak tusze Blok, IQF
24 Halibut tusze J-cut, N-cut Blok,
Bloki 3 x 6 kg,
2x 13 kg,
IQF
25 Sieja tusze IQF, A15
26 Karmazyn tusze Blok,
Blok 3 x 7 kg
27 ¦led¼ tusze Blok
28 £oso¶ norweski tusze IQF
29 £oso¶ pacyficzny tusze IQF
30 Troæ tusze IQF
P£ATY
31 P³aty ¶ledziowe Blok
32 P³aty makrelowe Blok
FILETY
33 Filety ¶ledziowe Blok
34 Filet z pangi bia³ej trymowanej, ró¿owej nietrymowanej IQF, A10, A5
35 Filet z tilapii 7-9 oz, 5-7 oz, 3-5 oz IQF, A5
36 Filet z fl±dry (soli ) francuskiej IQF, A10
37 Filet z brosmy IQF, A10
38 Filet z soli 2-6 oz, 4-6 oz, 5-7 oz IQF
39 Czarniak filet 5-8 oz, 8-16 oz, 16-32 oz Shatterpack, Blok PBO
40 Morszczuk filety Shatterpack, Blok
41 B³êkitek filet Shatterpack, IQF, Blok
42 Mintaj filet 4-6 oz, 6-8 oz Shatterpack, IQF, Blok
43 Miruna filet Shatterpack
44 Halibut filet Shatterpack, IQF
45 Okoñ nilowy filet IWP, A6
46 Sandacz filet IQF, A5
47 Karmazyn filet Shatterpack, IQF
48 Ryba ma¶lana filet IQF, IWP
49 £oso¶ norweski filet IQF
50 Troæ filet IQF
POZOSTA£E
51 Tuñczyk polêdwice IQF, IWP
52 Matjas holenderski
53 Kalmary ringi (pier¶cienie), tuby IQF
54 Owoce morza - mix IQF
55 Krewetki IQF
56 Steki z ³ososia pacyficznego IQF
57 Polskie ryby s³odkowodne (leszcz, p³oæ, inne) Blok, IQF
Asortyment Ryba pakowana luzem w kartonach (kg)
Mintaj wêdzony tusza 3
Miruna wêdzona tusza 3
Ryba dorszowata wêdzona (czarniak) 3
Makrela wêdzona ?Kipers? 3
Makrela wêdzona tusza ma³a 5
Makrela wêdzona tusza ¶rednia 3
Makrela wêdzona tusza du¿a 6
Makrela wêdzona n/g filet 3
Makrela wêdzona n/z filet a'la ³oso¶ 3
Makrela n/g filet z warzywami lub przyprawami 3
Makrela wêdzona ? rolada 3
Makrela wêdzona ? szasz³yk 3
¦led¼ wêdzony filet n/z (a'la ³oso¶) 3
¦led¼ wêdzony n/g filet 3
Pikling wêdzony n/g 3
¦led¼ wêdzony n/g ? tusza 3
Rolmops ¶ledziowy 3
Sieja wêdzona n/g kawa³ki 3
Sielawa wêdzona n/g z g³ow± 3
Sielawa polska wêdzona n/g z g³ow± 3
Polêdwica z dorsza wêdzona n/g 3
Polêdwica z dorsza wêdzona n/z 3
Polêdwica królewska z tuñczyka n/g 3
Polêdwica królewska z tuñczyka n/z 3
Panga wêdzona n/g ? polêdwica 3
Polêdwica z rekina n/z 3
Polêdwica z rekina n/g 3
Eskolar - p³at wêdzony n/z 3
Ryba ma¶lana -kawa³ki 3
£oso¶ wêdzony ogonki 3
£oso¶ wêdzony n/g brzuszki 3
£oso¶ ?norweski? filet n/z 3
Warkocz z ³ososia z warzywami 3
Filet z ³ososia wêdzonego a'la pizza 3
Polêdwica z suma bez skóry n/z 3
Filet wêdzony z suma 3
Polêdwica z ³ososia wêdzonego n/z 3
Filet z ³ososia wêdzonego a'la pizza z serem 3
Filet z ³ososia wêdzonego z serem i czosnkiem 3
£oso¶ norweski wêdzony filet n/g paski 3
£oso¶ norweski wêdzony n/g kawa³ki 3
Szasz³yk z ³ososia 3
Pstr±g wêdzony patroszony z g³ow± 3
Pstr±g wêdzony kawa³ki 3
Pstr±g wêdzony filet 3
Wêgorz wêdzony 5
Karmazyn wêdzony 3
Filet z trewala ze skór± 3
Trewal wêdzony n/g kawa³ki 3
Fl±dra wêdzona tusze 3
Halibut wêdzony kawa³ki 3
Belona wêdzona patroszona z g³ow± 3
Grenadier wêdzony 3
Matjas ? 8 kg Wiadro ? 8 l
Matjas ? 15 kg Wiadro ?15 l
¦led¼ solony Wiadro ? 20 l
Leszcz wêdzony kawa³ki 3
Pasta z makreli 4,3 i 0,8 kg
Amur wêdzony stek 3
Jesiotr patroszony wêdzony 3
Jesiotr wêdzony kawa³ki 3
Jesiotr wêdzony filet 3
£oso¶ pacyficzny wêdzony - ?Keta? kawa³ki 3
£oso¶ pacyficzny wêdzony - ?Keta? praliny bez skóry 3
Karp wêdzony kawa³ki 3
Karp wêdzony filet 3
To³pyga filet n/g 3
To³pyga filet n/z 3
Ostrobok tusza 2-3 szt/kg 3
Dodatkowe dane kontaktowe:
Plac Batorego 4, 70-207 Szczecin, fax. + 48 91 433 89 90
S³owa kluczowe:
brak