PSPR O Stowarzyszeniu Nasi członkowie Seamor International Ltd. Sp. z o.o.

Seamor International Ltd. Sp. z o.o.

adres siedziby: Plac Batorego 4, 70-750 Szczecin
numery telefonw: +48 91 433 01 72
adres e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
strona www: www.seamor.com.pl
numer fax: +48 91 460 73 82

O nas:

Seamor International Ltd Sp. z o.o (Szczecin) jest firm wyspecjalizowan w handlu rybami mroonymi i wieymi oraz w przetwrstwie rybnym. Istnieje na rynku od 1993 roku. Jej pocztki zwizane byy z importem i sprzeda ryb pelagicznych.

Z biegiem lat spka modyfikowaa swj profil oraz wzbogacaa stopniowo asortyment oferowanych produktw. W roku 2000 ryby biae stanowiy 10 proc. (obecnie ju okoo 50 proc.) sprzedawanego surowca. Firma importuje w tej chwili okoo 7 ty. ton ryb mroonych rocznie z krajw takich jak: Norwegia, Dania, Islandia, Kanada, Holandia, Chiny, Wietnam, Argentyna, Chile, Irlandia, Hiszpania, USA i inne. Sprowadzanymi produktfiami s gwnie: makrela, led, oso norweski i pacyficzny, morszczuk, miruna, karmazyn, grenadier, czarniak, halibut, eskolar, poldwica z tuczyka, mintaj, panga, oko nilowy, sola, mitus, brotola, tro, trewal, srebrzyk i inne. W zwizku z problemem zmniejszajcej si liczebnoci rodzimych populacji w polskich wodach Seamor jako pierwszy w kraju zacz oferowa importowanego wgorza i siej, wprowadzajc je tym samym na nasz rynek. Sprzeda obu tych produktw utrzymuje si od lat na wysokim poziomie.

Rok 2000 to pocztki dziaalnoci przetwrczej. Od tego czasu Seamor posiada w swojej ofercie wdzon makrel i ososia oraz szerok gam innych wyrobw wdzonych na zimno i na gorco, takich jak: led, trewal, karmazyn, wgorz, sieja, halibut i inne. Wymienione produkty wdzone s w rnej postaci (w zalenoci od rodzaju ryby) jako: tusze, ryby cae, filety, kawaki, paski oraz szaszyki. Firma wprowadzia na nasz rynek sporo innowacji. Jako pierwsza w Polsce zacza produkowa i promowa m.in. wdzonego na zimno eskolara i poldwic z tuczyka, ktre s w tej chwili sprzedawane na du skal take przez innych przetwrcw. Seamor stale wzbogaca swoj ofert o kolejne propozycje, wykorzystujc rnorodno naturalnych dodatkw oraz wci nowe pomysy. Do grupy zdrowych produktw Seamoru o wysokiej jakoci, bogatym smaku i apetycznym wygldzie mona zaliczy take wdzone na gorco: poldwice z pangi i czarniaka (zwanego potocznie "dorszem atlantyckim") oraz wiele wariacji na temat ososia - szaszyki, warkocze, wstki, oso a'la pizza.

W maju 2004 firma otworzya w Szczecinie zmodernizowany zakad produkcyjny, ktry posiada wdroony system jakoci HACCP oraz IFS. Przetwarza si w nim ponad 3 tys. ton surowca rocznie. W zakadzie, wyposaonym w najnowoczeniejsze piece, wdzenie odbywa si w jak najbardziej tradycyjny sposb. Tradycyjny - znaczy zdrowy, bez konserwantw, rodkw chemicznych czy nastrzykiwania. Fakt ten a take sprawdzona technologia maj istotny wpyw na jako i smak produktw, cieszcych si zainteresowaniem marketw oraz innych odbiorcw hurtowych i detalicznych. Znakiem jakoci wyrobw jest rwnie bardzo dobrze prosperujca sie sklepw firmowych oraz barw rybnych wraz z rosnc popularnoci wrd mieszkacw Szczecina i okolic.


Firma Seamor posiada swoich odbiorcw w kraju, na rynku UE oraz rynku wschodnim. Jest take otwarta na nowe formy wsppracy i rozszerzenie kontaktw handlowych z partnerami spoza Polski.


Szczegy oferty:

Lp. Asortyment Ryba lodowana w opakowaniach styropianowych (kg)
1 Leszcz pat 10 kg
2 Leszcz tusza 10 kg
3 Po filet 10 kg
4 Po tusza 10 kg
5 oso norweski Ok. 21 kg
6 oso dzwonka 10 kg
7 oso filet 10 kg
8 Dorsz atlantycki ? czarniak, filet bez skry 10 kg
9 Dorsz batycki filet ze skr 10 kg
10 Dorsz batycki tusza 10 kg
11 Fldra batycka tusza 10 kg
12 Pstrg patroszony z gow 10 kg
13 Pstrg filet 10 kg
14 Pstrg filet czerwony 10 kg
15 led batycki tusza 10 kg
16 Lin tusza 10 kg
17 Lin patroszony z gow 10 kg
18 Oko tusza 10 kg
19 Oko patroszony z gow 10 kg
20 Mitus tusza 10 kg
21 Mitus patroszony z gow 10 kg
22 Sum afrykaski tusza 10 kg
23 Sum polski tusza 10 kg
24 Sum polski patroszony z gow 10 kg
25 Sandacz patroszony z gow 10 kg
26 Szczupak patroszony z gow 10 kg
27 Topyga pat ze skr 10 kg
28 Jesiotr patroszony z gow 10 kg
29 Karp ywy 10 kg
30 Karp patroszony 10 kg
31 Karp tusze 10 kg
32 Karp paty 10 kg
33 Sielawa patroszona z gow polska 10 kg
34 Halibut N-cut 20 kg
35 Turbot z gow 10 kg
37 Zbacz filet bez skry 10 kg
37 Karmazyn filet bez skry 10 kg
38 Grenadier filet bez skry 10 kg
39 Tro duska patroszona z gow Ok. 20 kg
40 Belona caa lub patroszona 10 kg


Lp. Asortyment Sposb pakowania / obrbki
RYBY CAE
1 led cay Blok
2 Makrela caa Blok
3 Kergulena caa Blok
RYBY PATROSZONE Z GOW
4 Wgorz patroszony Blok, IWP, IQF
5 Szczupak patroszony 1-2/2-3 kg IQF
6 Sieja kanadyjska IQF, A34
7 Sielawa kanadyjska IQF, A34
8 oso norweski IQF
9 Tro IQF
10 Pstrg IQF
11 oso pacyficzny (keta, nerka, czawycza, kisucz, gorbusza) IQF
TUSZE
12 Kergulena tusze IQF, Shatterpack, Blok
13 Grenadier tusze Shatterpack, Blok,
Blok 3x10 kg - Rosja
14 Mintaj tusze Blok, IQF
15 Miruna tusze Shatterpack, IQF
16 Srebrzyk tusze Blok
17 Morszczuk tusze Shatterpack, IWP
18 Nototenia tusze Shatterpack
19 Brotola tusze Shatterpack, IWP
20 Mitus tusze Shatterpack, IWP
21 Trewal tusze Shatterpack, Blok
22 Ostrobok tusze Blok
23 Czarniak tusze Blok, IQF
24 Halibut tusze J-cut, N-cut Blok,
Bloki 3 x 6 kg,
2x 13 kg,
IQF
25 Sieja tusze IQF, A15
26 Karmazyn tusze Blok,
Blok 3 x 7 kg
27 led tusze Blok
28 oso norweski tusze IQF
29 oso pacyficzny tusze IQF
30 Tro tusze IQF
PATY
31 Paty ledziowe Blok
32 Paty makrelowe Blok
FILETY
33 Filety ledziowe Blok
34 Filet z pangi biaej trymowanej, rowej nietrymowanej IQF, A10, A5
35 Filet z tilapii 7-9 oz, 5-7 oz, 3-5 oz IQF, A5
36 Filet z fldry (soli ) francuskiej IQF, A10
37 Filet z brosmy IQF, A10
38 Filet z soli 2-6 oz, 4-6 oz, 5-7 oz IQF
39 Czarniak filet 5-8 oz, 8-16 oz, 16-32 oz Shatterpack, Blok PBO
40 Morszczuk filety Shatterpack, Blok
41 Bkitek filet Shatterpack, IQF, Blok
42 Mintaj filet 4-6 oz, 6-8 oz Shatterpack, IQF, Blok
43 Miruna filet Shatterpack
44 Halibut filet Shatterpack, IQF
45 Oko nilowy filet IWP, A6
46 Sandacz filet IQF, A5
47 Karmazyn filet Shatterpack, IQF
48 Ryba malana filet IQF, IWP
49 oso norweski filet IQF
50 Tro filet IQF
POZOSTAE
51 Tuczyk poldwice IQF, IWP
52 Matjas holenderski
53 Kalmary ringi (piercienie), tuby IQF
54 Owoce morza - mix IQF
55 Krewetki IQF
56 Steki z ososia pacyficznego IQF
57 Polskie ryby sodkowodne (leszcz, po, inne) Blok, IQF

Asortyment Ryba pakowana luzem w kartonach (kg)
Mintaj wdzony tusza 3
Miruna wdzona tusza 3
Ryba dorszowata wdzona (czarniak) 3
Makrela wdzona ?Kipers? 3
Makrela wdzona tusza maa 5
Makrela wdzona tusza rednia 3
Makrela wdzona tusza dua 6
Makrela wdzona n/g filet 3
Makrela wdzona n/z filet a'la oso 3
Makrela n/g filet z warzywami lub przyprawami 3
Makrela wdzona ? rolada 3
Makrela wdzona ? szaszyk 3
led wdzony filet n/z (a'la oso) 3
led wdzony n/g filet 3
Pikling wdzony n/g 3
led wdzony n/g ? tusza 3
Rolmops ledziowy 3
Sieja wdzona n/g kawaki 3
Sielawa wdzona n/g z gow 3
Sielawa polska wdzona n/g z gow 3
Poldwica z dorsza wdzona n/g 3
Poldwica z dorsza wdzona n/z 3
Poldwica krlewska z tuczyka n/g 3
Poldwica krlewska z tuczyka n/z 3
Panga wdzona n/g ? poldwica 3
Poldwica z rekina n/z 3
Poldwica z rekina n/g 3
Eskolar - pat wdzony n/z 3
Ryba malana -kawaki 3
oso wdzony ogonki 3
oso wdzony n/g brzuszki 3
oso ?norweski? filet n/z 3
Warkocz z ososia z warzywami 3
Filet z ososia wdzonego a'la pizza 3
Poldwica z suma bez skry n/z 3
Filet wdzony z suma 3
Poldwica z ososia wdzonego n/z 3
Filet z ososia wdzonego a'la pizza z serem 3
Filet z ososia wdzonego z serem i czosnkiem 3
oso norweski wdzony filet n/g paski 3
oso norweski wdzony n/g kawaki 3
Szaszyk z ososia 3
Pstrg wdzony patroszony z gow 3
Pstrg wdzony kawaki 3
Pstrg wdzony filet 3
Wgorz wdzony 5
Karmazyn wdzony 3
Filet z trewala ze skr 3
Trewal wdzony n/g kawaki 3
Fldra wdzona tusze 3
Halibut wdzony kawaki 3
Belona wdzona patroszona z gow 3
Grenadier wdzony 3
Matjas ? 8 kg Wiadro ? 8 l
Matjas ? 15 kg Wiadro ?15 l
led solony Wiadro ? 20 l
Leszcz wdzony kawaki 3
Pasta z makreli 4,3 i 0,8 kg
Amur wdzony stek 3
Jesiotr patroszony wdzony 3
Jesiotr wdzony kawaki 3
Jesiotr wdzony filet 3
oso pacyficzny wdzony - ?Keta? kawaki 3
oso pacyficzny wdzony - ?Keta? praliny bez skry 3
Karp wdzony kawaki 3
Karp wdzony filet 3
Topyga filet n/g 3
Topyga filet n/z 3
Ostrobok tusza 2-3 szt/kg 3


Dodatkowe dane kontaktowe:

Plac Batorego 4, 70-207 Szczecin, fax. + 48 91 433 89 90


Sowa kluczowe:

brak