PSPR O Stowarzyszeniu Nasi Członkowie Seamor International Ltd. Sp. z o.o.

Seamor International Ltd. Sp. z o.o.

adres siedziby: Plac Batorego 4, 70-750 Szczecin
numery telefonów: +48 91 433 01 72
adres e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
strona www: www.seamor.com.pl
numer fax: +48 91 460 73 82

O nas:

Seamor International Ltd Sp. z o.o (Szczecin) jest firmą wyspecjalizowaną w handlu rybami mrożonymi i świeżymi oraz w przetwórstwie rybnym. Istnieje na rynku od 1993 roku. Jej początki związane były z importem i sprzedażą ryb pelagicznych.

Z biegiem lat spółka modyfikowała swój profil oraz wzbogacała stopniowo asortyment oferowanych produktów. W roku 2000 ryby białe stanowiły 10 proc. (obecnie już około 50 proc.) sprzedawanego surowca. Firma importuje w tej chwili około 7 tyś. ton ryb mrożonych rocznie z krajów takich jak: Norwegia, Dania, Islandia, Kanada, Holandia, Chiny, Wietnam, Argentyna, Chile, Irlandia, Hiszpania, USA i inne. Sprowadzanymi produktfiami są głównie: makrela, śledź, łosoś norweski i pacyficzny, morszczuk, miruna, karmazyn, grenadier, czarniak, halibut, eskolar, polędwica z tuńczyka, mintaj, panga, okoń nilowy, sola, miętus, brotola, troć, trewal, srebrzyk i inne. W związku z problemem zmniejszającej się liczebności rodzimych populacji w polskich wodach Seamor jako pierwszy w kraju zaczął oferować importowanego węgorza i sieję, wprowadzając je tym samym na nasz rynek. Sprzedaż obu tych produktów utrzymuje się od lat na wysokim poziomie.

Rok 2000 to początki działalności przetwórczej. Od tego czasu Seamor posiada w swojej ofercie wędzoną makrelę i łososia oraz szeroką gamę innych wyrobów wędzonych na zimno i na gorąco, takich jak: śledź, trewal, karmazyn, węgorz, sieja, halibut i inne. Wymienione produkty wędzone są w różnej postaci (w zależności od rodzaju ryby) jako: tusze, ryby całe, filety, kawałki, paski oraz szaszłyki. Firma wprowadziła na nasz rynek sporo innowacji. Jako pierwsza w Polsce zaczęła produkować i promować m.in. wędzonego na zimno eskolara i polędwicę z tuńczyka, które są w tej chwili sprzedawane na dużą skalę także przez innych przetwórców. Seamor stale wzbogaca swoją ofertę o kolejne propozycje, wykorzystując różnorodność naturalnych dodatków oraz wciąż nowe pomysły. Do grupy zdrowych produktów Seamoru o wysokiej jakości, bogatym smaku i apetycznym wyglądzie można zaliczyć także wędzone na gorąco: polędwice z pangi i czarniaka (zwanego potocznie "dorszem atlantyckim") oraz wiele wariacji na temat łososia - szaszłyki, warkocze, wstążki, łosoś a'la pizza.

W maju 2004 firma otworzyła w Szczecinie zmodernizowany zakład produkcyjny, który posiada wdrożony system jakości HACCP oraz IFS. Przetwarza się w nim ponad 3 tys. ton surowca rocznie. W zakładzie, wyposażonym w najnowocześniejsze piece, wędzenie odbywa się w jak najbardziej tradycyjny sposób. Tradycyjny - znaczy zdrowy, bez konserwantów, środków chemicznych czy nastrzykiwania. Fakt ten a także sprawdzona technologia mają istotny wpływ na jakość i smak produktów, cieszących się zainteresowaniem marketów oraz innych odbiorców hurtowych i detalicznych. Znakiem jakości wyrobów jest również bardzo dobrze prosperująca sieć sklepów firmowych oraz barów rybnych wraz z rosnącą popularnością wśród mieszkańców Szczecina i okolic.


Firma Seamor posiada swoich odbiorców w kraju, na rynku UE oraz rynku wschodnim. Jest także otwarta na nowe formy współpracy i rozszerzenie kontaktów handlowych z partnerami spoza Polski.


Szczegóły oferty:

Lp. Asortyment Ryba lodowana w opakowaniach styropianowych (kg)
1 Leszcz płat 10 kg
2 Leszcz tusza 10 kg
3 Płoć filet 10 kg
4 Płoć tusza 10 kg
5 Łosoś norweski Ok. 21 kg
6 Łosoś dzwonka 10 kg
7 Łosoś filet 10 kg
8 Dorsz atlantycki – czarniak, filet bez skóry 10 kg
9 Dorsz bałtycki filet ze skórą 10 kg
10 Dorsz bałtycki tusza 10 kg
11 Flądra bałtycka tusza 10 kg
12 Pstrąg patroszony z głową 10 kg
13 Pstrąg filet 10 kg
14 Pstrąg filet czerwony 10 kg
15 Śledź bałtycki tusza 10 kg
16 Lin tusza 10 kg
17 Lin patroszony z głową 10 kg
18 Okoń tusza 10 kg
19 Okoń patroszony z głową 10 kg
20 Miętus tusza 10 kg
21 Miętus patroszony z głową 10 kg
22 Sum afrykański tusza 10 kg
23 Sum polski tusza 10 kg
24 Sum polski patroszony z głową 10 kg
25 Sandacz patroszony z głową 10 kg
26 Szczupak patroszony z głową 10 kg
27 Tołpyga płat ze skórą 10 kg
28 Jesiotr patroszony z głową 10 kg
29 Karp żywy 10 kg
30 Karp patroszony 10 kg
31 Karp tusze 10 kg
32 Karp płaty 10 kg
33 Sielawa patroszona z głową polska 10 kg
34 Halibut N-cut 20 kg
35 Turbot z głową 10 kg
37 Zębacz filet bez skóry 10 kg
37 Karmazyn filet bez skóry 10 kg
38 Grenadier filet bez skóry 10 kg
39 Troć duńska patroszona z głową Ok. 20 kg
40 Belona cała lub patroszona 10 kg


Lp. Asortyment Sposób pakowania / obróbki
RYBY CAŁE
1 Śledź cały Blok
2 Makrela cała Blok
3 Kergulena cała Blok
RYBY PATROSZONE Z GŁOWĄ
4 Węgorz patroszony Blok, IWP, IQF
5 Szczupak patroszony 1-2/2-3 kg IQF
6 Sieja kanadyjska IQF, A34
7 Sielawa kanadyjska IQF, A34
8 Łosoś norweski IQF
9 Troć IQF
10 Pstrąg IQF
11 Łosoś pacyficzny (keta, nerka, czawycza, kisucz, gorbusza) IQF
TUSZE
12 Kergulena tusze IQF, Shatterpack, Blok
13 Grenadier tusze Shatterpack, Blok,
Blok 3x10 kg - Rosja
14 Mintaj tusze Blok, IQF
15 Miruna tusze Shatterpack, IQF
16 Srebrzyk tusze Blok
17 Morszczuk tusze Shatterpack, IWP
18 Nototenia tusze Shatterpack
19 Brotola tusze Shatterpack, IWP
20 Miętus tusze Shatterpack, IWP
21 Trewal tusze Shatterpack, Blok
22 Ostrobok tusze Blok
23 Czarniak tusze Blok, IQF
24 Halibut tusze J-cut, N-cut Blok,
Bloki 3 x 6 kg,
2x 13 kg,
IQF
25 Sieja tusze IQF, A15
26 Karmazyn tusze Blok,
Blok 3 x 7 kg
27 Śledź tusze Blok
28 Łosoś norweski tusze IQF
29 Łosoś pacyficzny tusze IQF
30 Troć tusze IQF
PŁATY
31 Płaty śledziowe Blok
32 Płaty makrelowe Blok
FILETY
33 Filety śledziowe Blok
34 Filet z pangi białej trymowanej, różowej nietrymowanej IQF, A10, A5
35 Filet z tilapii 7-9 oz, 5-7 oz, 3-5 oz IQF, A5
36 Filet z flądry (soli ) francuskiej IQF, A10
37 Filet z brosmy IQF, A10
38 Filet z soli 2-6 oz, 4-6 oz, 5-7 oz IQF
39 Czarniak filet 5-8 oz, 8-16 oz, 16-32 oz Shatterpack, Blok PBO
40 Morszczuk filety Shatterpack, Blok
41 Błękitek filet Shatterpack, IQF, Blok
42 Mintaj filet 4-6 oz, 6-8 oz Shatterpack, IQF, Blok
43 Miruna filet Shatterpack
44 Halibut filet Shatterpack, IQF
45 Okoń nilowy filet IWP, A6
46 Sandacz filet IQF, A5
47 Karmazyn filet Shatterpack, IQF
48 Ryba maślana filet IQF, IWP
49 Łosoś norweski filet IQF
50 Troć filet IQF
POZOSTAŁE
51 Tuńczyk polędwice IQF, IWP
52 Matjas holenderski
53 Kalmary ringi (pierścienie), tuby IQF
54 Owoce morza - mix IQF
55 Krewetki IQF
56 Steki z łososia pacyficznego IQF
57 Polskie ryby słodkowodne (leszcz, płoć, inne) Blok, IQF

Asortyment Ryba pakowana luzem w kartonach (kg)
Mintaj wędzony tusza 3
Miruna wędzona tusza 3
Ryba dorszowata wędzona (czarniak) 3
Makrela wędzona „Kipers” 3
Makrela wędzona tusza mała 5
Makrela wędzona tusza średnia 3
Makrela wędzona tusza duża 6
Makrela wędzona n/g filet 3
Makrela wędzona n/z filet a'la łosoś 3
Makrela n/g filet z warzywami lub przyprawami 3
Makrela wędzona – rolada 3
Makrela wędzona – szaszłyk 3
Śledź wędzony filet n/z (a'la łosoś) 3
Śledź wędzony n/g filet 3
Pikling wędzony n/g 3
Śledź wędzony n/g – tusza 3
Rolmops śledziowy 3
Sieja wędzona n/g kawałki 3
Sielawa wędzona n/g z głową 3
Sielawa polska wędzona n/g z głową 3
Polędwica z dorsza wędzona n/g 3
Polędwica z dorsza wędzona n/z 3
Polędwica królewska z tuńczyka n/g 3
Polędwica królewska z tuńczyka n/z 3
Panga wędzona n/g – polędwica 3
Polędwica z rekina n/z 3
Polędwica z rekina n/g 3
Eskolar - płat wędzony n/z 3
Ryba maślana -kawałki 3
Łosoś wędzony ogonki 3
Łosoś wędzony n/g brzuszki 3
Łosoś „norweski” filet n/z 3
Warkocz z łososia z warzywami 3
Filet z łososia wędzonego a'la pizza 3
Polędwica z suma bez skóry n/z 3
Filet wędzony z suma 3
Polędwica z łososia wędzonego n/z 3
Filet z łososia wędzonego a'la pizza z serem 3
Filet z łososia wędzonego z serem i czosnkiem 3
Łosoś norweski wędzony filet n/g paski 3
Łosoś norweski wędzony n/g kawałki 3
Szaszłyk z łososia 3
Pstrąg wędzony patroszony z głową 3
Pstrąg wędzony kawałki 3
Pstrąg wędzony filet 3
Węgorz wędzony 5
Karmazyn wędzony 3
Filet z trewala ze skórą 3
Trewal wędzony n/g kawałki 3
Flądra wędzona tusze 3
Halibut wędzony kawałki 3
Belona wędzona patroszona z głową 3
Grenadier wędzony 3
Matjas – 8 kg Wiadro – 8 l
Matjas – 15 kg Wiadro –15 l
Śledź solony Wiadro – 20 l
Leszcz wędzony kawałki 3
Pasta z makreli 4,3 i 0,8 kg
Amur wędzony stek 3
Jesiotr patroszony wędzony 3
Jesiotr wędzony kawałki 3
Jesiotr wędzony filet 3
Łosoś pacyficzny wędzony - „Keta” kawałki 3
Łosoś pacyficzny wędzony - „Keta” praliny bez skóry 3
Karp wędzony kawałki 3
Karp wędzony filet 3
Tołpyga filet n/g 3
Tołpyga filet n/z 3
Ostrobok tusza 2-3 szt/kg 3


Dodatkowe dane kontaktowe:

Plac Batorego 4, 70-207 Szczecin, fax. + 48 91 433 89 90


Słowa kluczowe:

brak