W dniach 13-14 czerwca 2024 r. w Hotelu HAVET w Dźwirzynie odbędzie się Walne Zebranie Członków  i XXVI Konferencja Przetwórców Ryb „Teraźniejszość, perspektywy i zagrożenia polskiego rynku rybnego na tle obecnej sytuacji ekonomicznej w Polsce i na świecie” 

Szanowni Państwo,

W imieniu Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb serdecznie zapraszamy na

XXVI Konferencja Przetwórców Ryb „Teraźniejszość, perspektywy i zagrożenia polskiego rynku rybnego na tle obecnej sytuacji ekonomicznej w Polsce i na świecie”  w dniach 13-14  czerwca 2024 r. w Dźwirzynie w hotelu HAVET&SPA www.hotelhavet.pl

Konferencja jest objęta jest honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, honorowym patronatem Głównego Lekarza Weterynarii oraz patronatem medialnym wydawnictwa Food Fakty

Atrakcyjny program konferencji uczyni coroczne spotkanie przedstawicieli branży przetwórstwa i rybołówstwa  oraz  zaproszonych gości ciekawym wydarzeniem.

W programie Konferencji między innymi:

Otwarcie Konferencji - Słowo wstępne Prezes Stowarzyszenia Małgorzaty Pawliszak oraz przedstawicieli Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi i Głównego Inspektoratu Weterynarii.

Wręczenie odznaczeń „Zasłużony dla Rolnictwa”

W programie konferencji interesujące wystąpienia, między innymi:

  • możliwości finansowania inwestycji w przetwórstwie rybnym z funduszy unijnych z Krajowego Programu Odbudowy, Programu Fundusze Europejskie dla Rybactwa na lata 2021-2027
  • „Substancje bioaktywne w rybach oraz ich potencjalne zastosowanie: przegląd najnowszej literatury”.
  • Ekonomika przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego
  • IMPORT/EKSPORT produktów rybołówstwa rybnego i akwakultury - współpraca ze służbami i przepływ dokumentów
  • Kultura Bezpieczeństwa Żywności i niezgodności wg standardów GFSI
  • Współpraca sieci handlowych z firmami branży przetwórstwa ryb
  • Temat aktualnych przepisów dotyczących opakowań z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością oraz bardziej szczegółowo o opakowań przeznaczonej do żywności świeżej, pakowanej w atmosferze MAP i VP.
  • Ryby jako żywność funkcjonalna (ten temat obejmowałby zagadnienia istotne dla konsumenta - walory odżywcze i prozdrowotne czyli promocję produktów rybnych
  • „K+S, czyli sól dla SOLI i nie tylko...”
  • „Rola Operatora Logistycznego w budowaniu przewagi konkurencyjnej polskiego rynku rybnego.”
  • A także wiele innych intersujących tematów

 

Zachęcamy do udziału

Termin zgłoszeń udziału w Walnym Zebraniu i w Konferencji do 20 maja 2024 r. na załączonym formularzu zgłoszeniowym.

 

W przypadku pytań, bardzo proszę o kontakt z biurem PSPR - Agnieszka Strach, tel. 606307238; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Załączniki
Download this file (Program Konferencji 13-14.06.2024 10.06.2024.pdf)Program Konferencji[ ]619 kB